Ik wil mijn ex terug? Dat zul je mij nooit horen zeggen, dacht je toen je de relatie verbrak. Relaties zijn niet altijd makkelijk en soms lijkt het een goed idee om je relatie te verbreken. Er zijn talloze ruzies over van alles en nog wat. Je partner heeft een aantal eigenschappen die je helemaal niet bevallen.

Je hebt het gevoel er altijd alleen voor te staan en je vindt dat je de enige bent die aan de relatie werkt. Al die zaken kunnen een reden zijn of bijdragen aan je besluit om te stoppen met de relatie. Maar na een tijdje alleen geweest te zijn ben je tot rust gekomen. En voor je het weet hoor je jezelf tegen je vrienden vrienden verzuchten: Ik wil mijn ex terug!

Ik wil mijn ex terug, maar kan een nieuwe relatie met mijn ex werken?

Natuurlijk kan geen mens voorspellen of jij en je ex weer een gezonde relatie kunnen opbouwen. Wel is het zo dat jij in je afkoelingsperiode hebt gezegd: ik wil mij ex terug. ontdekt hebt waarom jij je ex terug wilt. Je weet weer wat er zo leuk aan hem is. Bovendien heb je nagedacht over wat er fout ging in de relatie. Je ziet nu niet alleen zijn fouten, maar ook je eigen aandeel hierin. En je weet hoe je het in de toekomst anders wilt doen. Als je serieus was over het terugwinnen van je ex, heb je inmiddels goed nagedacht over het idee. Je wilt het nog eens proberen en het anders en beter doen dan voorheen.

Maar je ex moet dat ook willen. Om te beginnen moet je natuurlijk eerst zorgen dat jij en je ex contact met elkaar hebben. Als jullie als vrienden uit elkaar zijn gegaan en elkaar nog regelmatig zien, is dit geen probeeem. In dat geval kun je gewoon met hem afspreken. Zijn jullie echter met knallende ruzie uit elkaar gegaan, dan wordt het weer wat moeilijker om het contact te herstellen. Hoewel het tegenwoordig via social media makkelijk is om contact te leggen, is dit na een ruzie niet altijd de beste manier.

Geschreven woorden komen niet altijd over zoals ze bedoeld zijn. Je kunt proberen een afspraak met je ex te maken om in ieder geval de ruzie uit te praten. Begin in dat geval niet meteen over een nieuwe relatie. Bied je excuses aan voor de lelijke dingen die je hebt gezegd. Stel voor als vrienden verder te gaan.

Wil je ex geen persoonlijke afspraak? Probeer dan in ieder geval via de telefoon je excuses aan te bieden en laat hem weten dat je graag vrienden wilt zijn. Als jij en je ex vrienden zijn, kun je makkelijker af en toe contact met hem hebben, en ben je minder aangewezen op toevallige ontmoetingen.

Ik wil mijn ex terug hoe doe ik dat?

Je hebt het nu vaak genoeg gezegd: ‘Ik wil mijn ex terug!’ Het is tijd om actie te ondernemen. Het is nu zaak om je ex ervan te overtuigen dat hij jou ook terug wil. Het beste doe je dat door je van je beste kant te laten zien. Laat de aardige kant van jezelf zien, zorg dat je er goed uit ziet en zorg ervoor dat je goed voor jezelf zorgt. Maar laat ook je kwetsbare kant zien tijdens jullie gesprekken. En herinner hem af en toe aan de goede tijd die jullie samen gehad hebben. Met dit alles maak je in ieder geval een start met je Ik wil mijn ex terug plan. 

About the author 

Marjolein Martinaud

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heleen had in een paar weken haar ex weer terug dankzij mijn 34 dagen Coachboek en Videocursus! Doe zoals Heleen!

Ontvang Mijn GRATIS E-Book

Ik coach jou 34 dagen lang met het terugwinnen van je ex