Na het stuklopen van jullie liefde bleef je zitten met een wanhopig gevoel. Je wereld leek wel in te storten, zo triest voelde je je. Niets leek jullie liefde in de weg te staan en jarenlang geluk leek helemaal verzekerd. Maar toen kwam er een kink in de kabel en gingen jullie uiteen. Toch hoef je niet te wanhopen om je relatie nieuw in te blazen. Het enige wat je hoeft te doen is je te houden aan deze tips om je ex terug te krijgen.

Nuttige tips om je ex terug te krijgen

Een jarenlange relatie zorgt voor een soort van routine in je leven. Als jullie uiteen gaan komt dit allemaal in het gedrang. Je hebt geen systeem meer in je dagelijks leven waardoor je de tijden mist toen het goed ging. Maar het is belangrijk om je hier niet in te laten meeslepen.

Meegesleurd worden in liefdesverdriet en sentimentaliteit maken je alleen maar zwak. Het is natuurlijk logisch dat je triest bent en je kan daar zeker wat tijd voor nemen. Maar daarna moet je weer verder met je leven en is het tijd om een analyse te maken. Onderzoek wat de oorzaken van jullie relatiebreuk kunnen zijn en kijk daarbij in eigen boezem. Met eerlijkheid en oprechtheid hierin kom je het verst. Heeft je ex voldoende aandacht van je gekregen of heb je teveel aan jezelf gedacht?

Maar in de liefde kan niet alles van een kant bekeken worden. Liefde is een mes dat aan twee kanten snijdt. Bij de belangrijkste tips om je ex terug te krijgen hoort dan ook de wederzijdse kritiek. Ook je ex zal wel kleine kantjes hebben en bepaalde dingen verwaarloosd hebben. Voeg al jullie bevindingen samen en probeer dan tot een verhelderende conclusie te komen.

Communicatie

Als je tot een besluit bent gekomen, bekijk dan op welk vlak je beter kan doen. Wat kan je verbeteren aan jullie relatie en hoe groot is de kans op slagen? Geloof je er zelf nog in en vooral, hebben jullie beiden dat geloof nog? Een groot voordeel om het opnieuw te proberen is dat jullie mekaar al door en door kennen. Dat kan een doorstart voor jullie relatie vergemakkelijken. Tegelijk is het cruciaal om jullie goede voornemens te respecteren en uit te voeren.

Maar zorg er voor dat je je nieuwe plannen niet nodeloos forceert. Want ook je ex heeft tijd nodig om de breuk emotioneel te verwerken. Pas als dit emotioneel verwerkt is, kan er aan de toekomst gedacht worden. Daarna kan je weer een spel van aantrekking en spanning opbouwen met je partner waardoor jullie weer hevig naar mekaar gaan verlangen, zowel fysiek als mentaal.

Tegelijkertijd komt het er op aan om sociaal actief te blijven. Onderhoud de contacten met vrienden en familieleden en sluit je niet op in je verdriet. Met in het achterhoofd een levendige hoop op het terugwinnen van je ex, kan je je gedachten toch even verzetten. Hierdoor vermijd je dat je teveel gaat piekeren en stressen. Uiteindelijk zal je je beter gaan voelen, en je ex zal dit ook merken. Hierdoor kan je weer aantrekkelijk worden voor je ex.

Is er sprake van een wisselwerking, dan kunnen jullie het opnieuw proberen. Als ook je ex het weer ziet zitten, dan zit er ook weer een verzoening in. Het belangrijkst hierbij is dat jullie goed kunnen communiceren en mekaar duidelijk maken wat jullie willen. Als je je houdt aan deze tips om je ex terug te krijgen, dan kan jullie liefde weer opnieuw opflakkeren.

About the author 

Marjolein Martinaud

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heleen had in een paar weken haar ex weer terug dankzij mijn 34 dagen Coachboek en Videocursus! Doe zoals Heleen!

Ontvang Mijn GRATIS E-Book

Ik coach jou 34 dagen lang met het terugwinnen van je ex