Als jijzelf de relatie niet hebt verbroken en je ook merkt dat je ex het er moeilijk mee heeft rijst onherroepelijk de vraag op of jullie relatie misschien nog een kans heeft.

Jullie waren eens immers geliefden. Waar is het fout gegaan en waarom? Zou de relatie standhouden als jij en je ex weer bij elkaar zouden komen?

Jullie hebben zulke mooie momenten beleefd. Komen die echt nooit meer terug?

Als je graag je ex terug wilt zal je ook jezelf eerst eens stevig onder handen moeten nemen. Wees eerlijk tegenover jezelf en durf je eigen fouten toe te geven.

Je ex heeft niet voor niets een eind gemaakt aan jullie relatie. Hij/zij voelde zich ontevreden in de relatie en zoekt de oorzaak voor een gedeelte of helemaal bij jou.

Heeft je ex je verlaten voor een ander dan liggen de zaken anders en kan je niets anders doen dan die keuze accepteren.

Onderneem geen wraakactie door die nieuwe relatie te verstoren. De ander vrij laten in zijn/haar beslissingen is ook een vorm van liefde.

Je ex terug als partner? Uithuilen is de eerste stap van een nieuwe periode.

Als je in een situatie verkeerd dat jullie beiden huilend uit elkaar gegaan zijn dan is er zeker nog hoop op herstel van de relatie.

Tegenwoordig zijn we door de open manier van met elkaar omgaan wel een beetje bekend met psychologie.

Huilen is in deze tijd niet meer kinderachtig en je mag je emoties tonen. Ook als je een man bent.

In moeilijke tijden kunnen we allemaal wel een duwtje in de rug gebruiken. We zitten in een verdrietige periode, vol met vragen waarop we onbewust het antwoord wel weten maar er nog niet aan toe zijn.

Mensen die aan de lijve ondervonden hebben wat het betekend om verlaten te worden door je geliefde hebben zich ingezet voor het schrijven van boeken en geven van voorlichting.

Deze e-books over liefdesverdriet of manieren om je ex terug te krijgen zijn makkelijk online te bestellen en gaan vaak samen met een handige cd-rom waarbij de schrijver in kwestie je nog eens extra morele steun geeft.

Bij je ex terug. Hoe nu verder?

Je hebt het boek gelezen, aan je persoonlijkheid gewerkt en bent weer levenslustig en vol zelfvertrouwen als ooit tevoren.

Daarnaast weet je waar de knelpunten in jullie relatie lagen en je hebt jezelf goed voorbereid om niet meer in dezelfde situatie terecht te komen. Inmiddels heb je al een eerste voorzichtige ontmoeting met je ex gehad.

Ook heb je gezien dat je door jouw zelfverzekerde nonchalante houding zijn/haar nieuwsgierigheid hebt gewekt.

Zodra jullie contacten weer persoonlijker worden rol dan niet in dezelfde relatievorm als de eerste keer dat jullie geliefden waren.

Dit ging immers fout, weet je nog? Zorg ervoor dat zowel jij als je ex op tijd aan kunnen geven wanneer er iets niet helemaal lekker loopt.

Sta open voor elkaar. Haal geen oude koeien uit de sloot met verwijten of beschuldigingen. Begin je relatie echt helemaal opnieuw op een eerlijke volwassen manier.

Als jullie er echt helemaal zeker van zijn dat jullie toe zijn aan een nieuwe start met elkaar trakteer jullie zelf op een fijne belevenis.

Ga samen een weekeind weg of boek een korte vakantie. Echter wel naar een plaats waar jullie samen geen herinneringen aan hebben. Zorg dat je nieuwe mooie herinneringen maakt.

Het klinkt allemaal heel ongelooflijk. Niets is echter onmogelijk. Zoek hulp, werk aan jezelf en ga hand in hand met je ex terug naar een gelukkig leven.

About the author 

Marjolein Martinaud

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heleen had in een paar weken haar ex weer terug dankzij mijn 34 dagen Coachboek en Videocursus! Doe zoals Heleen!

Ontvang Mijn GRATIS E-Book

Ik coach jou 34 dagen lang met het terugwinnen van je ex