Ontdek Hier Alles Hoe Jij Je Liefdesverdriet Kunt Verwerken! En Hoe Jij Terug Bij Je Ex Komt! Meer Dan 14 Jaar Ervaring! >>

Het onwaarschijnlijke is gebeurd, want mijn ex wil me terug. Ik had na de breuk heel wat verwacht, maar dit verrast me toch wel op een bijzondere manier. Wat is er aan de hand? Laat ik een nagaan welke redenen ik kan bedenken.

Redenen waarom zij of hij me terug zou kunnen willen

* zij of hij mist me en wil graag weer samen zijn

* zij of hij heeft financiële problemen

* zij of hij heeft het met een ander geprobeerd en dat is mislukt

* de kinderen hebben gevraagd om de breuk te herstellen

* het huis is te leeg zonder mij

* zij of hij wordt uit het huis gezet

* het besef is er dat we wel degelijk een goed paar vormden.

Misschien zijn er nog heel wat meer redenen te bedenken. Ik kom nu niet verder dan dit en feit is dat ik nog steeds niet goed weet waar ik aan toe ben. Wat betekent mijn ex wil me terug voor mij? Word ik er blij van of niet? Wil ik wel terug?

Stel ik ga terug

Na lang denken, wikken en wegen, wordt me duidelijk dat ik er zelf niet uit kom. Misschien is het goed om hulp in te roepen. Iemand die me kan helpen mijn gevoelens en gedachten te scheiden en daarna te ordenen. Die me kan helpen om mijn emoties niet de bovenhand te laten voeren.

Spontaan reageren op mijn ex wil me terug betekent voor mij dat ik vandaag nog begin alles in te pakken. Want ik wil graag terug. Maar hoelang duurt het voordat we weer vervallen in het oude ritme en hoelang tot dat het weer zal breken? Ook hier heb ik ondersteuning nodig. Wat moet ik precies wel en niet doen?

Laten we beginnen bij het feit dat ik graag weer terug wil gaan. Dat kan betekenen dat ik dus toe geef. Kan ik daarmee leven of gaat dat me uiteindelijk storen? Want mijn ex wil me terug betekent dat zij of hij de eerste stap zet en wanneer krijg ik dat te horen?

Dus, plan maken

Laat ik voorop stellen dat ik de relatie met mijn ex weer wil herstellen. Onder welke voorwaarden wil ik dat doen? Geen ruzie meer maken of niet meer jaloers zijn, zijn geen argumenten, want zelfs als we elkaar beloven dat niet meer te doen, dan zal de eerste de beste keer die belofte niets waard blijken te zijn.

Mijn ex wil me terug weet ik omdat zij of hij me dat heeft laten weten, of omdat een vriend of vriendin me dat vertelde?

  1. Waar ging het fout?
  2. Hadden we dat kunnen voorkomen of niet?
  3. Hadden we wel voldoende aandacht voor elkaar?
  4. Hoe vaak zeiden we tegen de ander “Ik houd van je”?
  5. Hoe voelt het om uit elkaar te zijn?
  6. Wat mis ik echt?
  7. Wat wil ik graag terug en wat is dat me waard?

Deze vragen kunnen allen beantwoord worden. Maar dan wel in alle eerlijkheid. Zo kom ik mijn gevoelens voor een deel op het spoor en weet ik waarover ik met de ondersteuner kan of moet praten.

Ik moet dus een paar stappen zetten. Op de eerste plaats hulp zoeken. Dan mijn ex laten weten dat ik bereid ben om met haar of hem te praten. Dan een besluit nemen of ik terug wil en onder welke voorwaarden voor mezelf en voor mijn ex partner.

Wat verwacht ik van een herstelde relatie? Wat verwacht mijn ex partner er van? Gewoon verder gaan alsof niets is gebeurd, lijkt me geen goed plan. Er is heel wat gebeurd en dat wil ik een goede plek geven. Daarom heb ik hulp gezocht en dat zal ik mijn ex partner ook laten weten. We zullen zien hoe het zich ontwikkelt.

About the author 

Marjolein Martinaud

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heleen had in een paar weken haar ex weer terug dankzij mijn 34 dagen Coachboek en Videocursus! Doe zoals Heleen!

Ontvang Mijn GRATIS E-Book

Ik coach jou 34 dagen lang met het terugwinnen van je ex