Wanneer twee mensen die een relatie hebben besluiten uit elkaar te gaan, heeft dat altijd zo zijn redenen. Soms is het besluit eenzijdig gemaakt, in andere gevallen is het in overleg gegaan, hoe pijnlijk dit ook is.

Als een relatie wat meer inhoud heeft gehad dan een kortstondig avontuur, is het haast vanzelfsprekend om de optie open te houden dat de relatie die je had weer goedkomt. Je ex vriend of je ex vriendin terugwinnen wordt dan een langere termijn doel, waar je naartoe kunt werken.

De eerste stappen

Voordat je gericht actie gaat ondernemen om je ex vriend of ex vriendin terugwinnen te realiseren, is het belangrijk goed op een rij te zetten waarom de relatie destijds is verbroken. Vaak ligt het verbreken van een relatie aan het niet tegemoet komen aan alle wensen van één van de twee partners.

Niemand is perfect, maar vaak ligt achteraf gezien het benaderen van de perfectie in de kleinere zaken van een relatie. Als je niet goed weet waarom de relatie destijds is stukgelopen, is het belangrijk daar achter te komen.

Wanneer je nog goed contact hebt met je ex kun je het hierover met hem of haar hebben. Sterker nog, dit is een uitstekende eerste stap naar je ex vriend of ex vriendin terugwinnen!

Informatie goed benutten

Als je een langere tijd intiem met iemand bent geweest, weet je meer af van zijn of haar voorkeuren en voorliefdes dan je misschien zou denken. Of je er destijds ook naar gehandeld hebt, dat is altijd een goede vraag die je jezelf kunt stellen.

Van groot belang bij je ex vriend of ex vriendin terugwinnen, is de manier waarop je elkaar kunt benaderen nadat het uit is gegaan. Als het verbreken van de relatie op slechte voet is gegaan, zul je eerst een overbrugging moeten vinden om het stroeve contact te versoepelen.

Hierbij komt goed van pas dat je meer over de ander weet dan je misschien beseft. Wanneer je op een welgemeende, voorzichtige en zeker niet opdringerige manier het contact opzoekt, kun je weer overkomen als degene op wie de ander in eerste instantie verliefd is geworden.

Gun het de tijd

Zo snel als een relatie ontstaat, des te meer tijd zul je het moeten gunnen wanneer jullie uit elkaar zijn gegaan. Wanneer relaties verbreken zijn daar meestal goede redenen voor. Om de banden weer aan te halen, zal het vertrouwen weer moeten groeien om uiteindelijk weer sterk genoeg te zijn om elkaar weer te vinden.

Je ex vriend of ex vriendin terugwinnen is daarom zeker ook een kwestie van tijd. Geduld is een schone zaak, zeker op het terrein van de liefde.

Hoe win je je ex terug?

Met aandacht, geduld, overtuiging en het juist benutten van de informatie die je over de ander hebt, is het in sommige gevallen goed mogelijk weer terug te komen bij je ex. De ander heeft immers ook vaak nog fijne herinneringen aan het samenzijn.

Het is erg belangrijk je afstand te bewaren en niet emotioneel op tegenslagen te reageren. Wanneer je bijvoorbeeld merkt dat je ex vriend of ex vriendin weer afspraakjes heeft met potentiële geliefden, schiet dan niet onmiddellijk in een emotionele reactie van waaruit je wellicht dingen gaat doen waar je achteraf spijt van zult krijgen.

Een gekrenkte ex partner is verre van aantrekkelijk. Houd goede hoop op een positieve afloop, ga ook zeker door met je eigen leven en bezigheden en laat het venster open voor de ander. Laat dit vooral ook op een luchtige manier in het contact blijken. Wanneer de ander klaar is om de keus te maken, zul je er voor hem of haar zijn.

About the author 

Marjolein Martinaud

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heleen had in een paar weken haar ex weer terug dankzij mijn 34 dagen Coachboek en Videocursus! Doe zoals Heleen!

Ontvang Mijn GRATIS E-Book

Ik coach jou 34 dagen lang met het terugwinnen van je ex