je ex terugwinnen

Het sprookje van de prins op het witte paard. Vaak begint op die manier een liefdesrelatie. Men ziet alleen het positieve aan de ander en is er zich niet van bewust dat er aan iedereen ook minder leuke kanten zitten. Dit is heel belangrijk te weten wanneer je besluit dat je je ex terugwinnen wilt.

De vraag is hoe?

Je ex terugwinnen zou in principe makkelijker moeten zijn dan dat je haar of hem de eerste keer veroverde. Waarom? Omdat je haar of hem nu kent. De zwakke en sterke punten. De hebbelijk- en onhebbelijkheden. Waar je ex van houdt en waar vooral niet van. Je hebt dus een schat aan gegevens, aan ervaringen en informatie. Je ex terugwinnen betekent eigenlijk gewoon die hele berg doorpluizen om na te gaan waar je het best zou kunnen scoren.

Maar er is natuurlijk meer dan het veroveren alleen. Je ex terugwinnen betekent jouw relatie weer leven inblazen of wel verlengen. Wat was de reden dat die klapte? Dat jullie niet meer samen verder wilden of konden? Ook dat is belangrijke informatie, want wat schiet het op om succesvol de relatie weer op te pakken en na een paar maanden op hetzelfde punt weer te klappen?

Hulp vragen is niet zo moeilijk

Zoek hulp, professionele hulp, voordat je opgetogen aan de slag gaat met je ex terugwinnen. Hulp die je helpt uit die wirwar aan informatie wijs te worden. Die je helpt om te zien waar het mis ging, wat daar de oorzaak van was. Maar ook hoe je daaraan kunt gaan werken. Hoe je het best voor de dag kunt komen en, toekomstgericht, kunt blijven komen. Hulp, die samen met jouw de rommel uit het verleden opruimt, een plek geeft en zorgt dat je er niet meer over kunt struikelen.

Je ex terugwinnen doe je niet uit boosheid, maar in het besef dat jouw ex partner het meer dan waard is. Dat doe je niet als een soort wedstrijd om te laten zien dat je het zou kunnen. Dat doe je omdat je weer terug wilt in de relatie.

Alleen deze keer met niet alleen een mooie en liefdevolle start, maar vooral en ook een aanhoudende mooie en liefdevolle inzet. Wanneer je jaren later terug kijkt op dit moment dan moet je dat met plezier, met een glimlach en samen met jouw partner kunnen doen. Daar is die hulp voor nodig. Om dat doel te bereiken.

Wie moet ik daarvoor vragen?

Om maar mee in huis te vallen, niet jouw vrienden/innen of familie, want die zijn allen beladen. Ook zij kennen jouw ex en hebben er een beeld bij. Of dat een goed of slecht beeld is, is niet ter zake doende.

Feit is dat ze vanuit een eigen gevoel meepraten. Dat betekent dat het emotionele een belangrijke rol zal gaan spelen en dat dus de strijd voorgeprogrammeerd zal worden. Laat ook geen vrienden of anderen als koppelaar/ster optreden. Ook hier geldt dat men belangen heeft. Die belangen kunnen tegen jouw of tegen jullie werken.

Ga op zoek naar die buitenstaander die zijn of haar ervaring op een professionele wijze neerlegt en jouw helpt keuzes te maken. Om een weg te vinden die niet alleen bij jouw past, maar die ook recht doet aan jouw ex partner.

Ga je op die manier aan de slag en het lukt, dan is de kans dat de relatie er steviger uit zal komen groot. Want je hebt laten zien aan jezelf te willen werken. Je hebt laten zien dat de ander het waard is om voor te knokken.

About the author 

Marjolein Martinaud

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heleen had in een paar weken haar ex weer terug dankzij mijn 34 dagen Coachboek en Videocursus! Doe zoals Heleen!

Ontvang Mijn GRATIS E-Book

Ik coach jou 34 dagen lang met het terugwinnen van je ex