Na het stuklopen van een relatie blijven partners vaak met een hopeloos gevoel achter. Het is alsof de hele wereld voor je instort. Jullie liefde voor mekaar leek wel oneindig groot en niets leek een jarenlang geluk in de weg te staan.

Toch kwam er plotseling een haar in de boter wat zorgde voor een breuk. Maar een breuk hoeft niet zo definitief te zijn als ze lijkt. Je hoeft niet te wanhopen want met de volgende tips is het mogelijk om je ex terug te krijgen.

Oorzaken oplossen om je ex terug te krijgen

Als je jarenlang samen geweest bent met je partner, is er een soort van vanzelfsprekende routine ontstaan. Bij een relatiebreuk valt dit helemaal in stukken en blijf je met een verpletterende leegte achter. Daarom is het beter om niet bij de pakken te blijven zitten en terug te kijken naar de oorzaken van de breuk.

Hoe moeilijk het ook is, laat je niet meeslepen door liefdesverdriet en blijf sterk. Neem de tijd om na te gaan wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn van de relatiebreuk, en spaar hierbij jezelf niet. Wees eerlijk tegenover jezelf en kijk waar je bent tekort geschoten. Misschien ben je te egoïstisch geweest en wou je alles teveel op jouw manier doen? Heb je wel voldoende aandacht en affectie geschonken aan je ex?

Vergeet ook niet om alles van de kant van je ex te bekijken. Een relatie die op de klippen loopt is zelden de fout van één partner. Waarom heeft je ex zo gereageerd en waarom ontstond er een conflict? Misschien hebben jullie te weinig rekening gehouden met jullie specifieke karakters of hadden jullie een probleem om met mekaar te communiceren.

Positief en opbouwend blijven om je ex terug krijgen

Heb je min of meer een zicht op wat er is verkeerd gelopen, denk dan opnieuw aan de toekomst. Is de breuk niet onomkeerbaar, dan kan je je ex terug krijgen. Het grote voordeel van opnieuw te beginnen is dat jullie mekaar al door en door kennen.

Hierdoor kan de oude relatie een goede doorstart nemen wat de kans op succes vergroot. Maar zorg ervoor dat je de zaken niet nodeloos forceert en geef je ex de ruimte en de tijd. Een relatie stopzetten is emotioneel heel intens en vergt veel energie.

Ook je ex moet immers dit proces van verwerking door om eventueel opnieuw te kunnen beginnen. Jullie hebben allebei de tijd nodig om alles te overdenken en om jullie te bezinnen over een mogelijke toekomst samen.

Hierbij is het belangrijk dat er weer een gezonde spanning wordt opgebouwd en jullie opnieuw naar mekaar gaan verlangen. Blijf dan ook niet thuis liggen treuren en piekeren, maar ga opnieuw de deur uit. Het heeft immers geen zin om te laten zien dat je kapot gaat aan de breuk met je ex: dat komt alleen maar sentimenteel en zwak over.

Blijf je sociale contacten onderhouden en zoek je vrienden op. Je zal je aandacht opnieuw kunnen richten op andere dingen dan de breuk met je ex. Dit zorgt voor afleiding en geeft je een positiever gevoel. Als je je beter voelt, zal je dit ook uitstralen voor de omgeving. Je ex zal dit ook merken en weer in je geïnteresseerd geraken.

Na verloop van tijd zal je kunnen zien of je ex het weer ziet zitten om je te zien. Probeer dan ook een ontmoeting met je ex te organiseren waar je laat blijken dat je opnieuw wilt beginnen. Blijf hierbij vooral positief en opbouwend. Hierdoor zal de kans vergroten om je ex terug te krijgen.

About the author 

Marjolein Martinaud

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heleen had in een paar weken haar ex weer terug dankzij mijn 34 dagen Coachboek en Videocursus! Doe zoals Heleen!

Ontvang Mijn GRATIS E-Book

Ik coach jou 34 dagen lang met het terugwinnen van je ex