Je wist wel dat het ook jullie kon overkomen, maar toch had je er nooit echt bij stil gestaan. Een relatiebreuk komt dan ook vaak als een zware klap. Hoe goed het ook gaat, geen enkele relatie is vrij van crissen of conflicten. Na de breuk kreeg je te maken met ernstige gevoelens van somberheid en verdriet. Je bent dan ook op zoek gegaan naar een antwoord op de vraag: hoe kom ik over mijn liefdesverdriet heen?

Enkele tips om over je liefdesverdriet heen te komen

Na het einde van je relatie komt uiteindelijk het besef dat het definitief gedaan is. Er is geen weg terug en het is moeilijk om dat te beseffen. Je blijft achter met gevoelens van leegte en eenzaamheid en je vraagt je af hoe je uit deze ellende kan geraken.

Hoe kom ik over mijn liefdesverdriet heen? Het is geen makkelijke vraag om te beantwoorden. Wel zijn er bepaalde tips die je kunnen helpen. Ten eerste is het goed om je even een nostalgische periode te gunnen waarin je kan treuren en triest zijn. Dit is een manier om je gemoed te zuiveren van negatieve gevoelens zodat je weer verder kan.

Verder gaan met je leven

Je kan zelf aanvoelen hoe lang deze periode kan duren. Maar daarna is het belangrijk om niet bij de pakken te blijven zitten en verder te gaan met je leven. Besef dat het geen toeval is dat jullie uit mekaar zijn gegaan. Probeer vooral te denken aan de onoverkomelijke minpunten en negatieve karaktertrekken van je ex en maak dan een optelsommetje.

Dan zal je vanzelf tot de conclusie kunnen komen dat het maar beter is om niet meer verdrietig te zijn. De dingen zijn gegaan zoals ze zijn gegaan. Jullie hebben leuke en gezellige tijden gehad, maar uiteindelijk namen de problemen de overhand. Je zal uiteindelijk toegeven dat jullie niet helemaal bij mekaar pasten.

De vraag: hoe kom ik over mijn liefdesverdriet heen? zal je dan kunnen beantwoorden door je gevoelens van het verleden opzij te zetten. Denk vanaf nu aan de toekomst en richt je op betere tijden. Vergeet niet om nieuwe sociale contacten te leggen en activiteiten te doen die je voldoende afleiden. Geleidelijk aan zal je je ex meer en meer vergeten en zal jullie relatie belanden in een ver hoekje van je geheugen.

About the author 

Marjolein Martinaud

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heleen had in een paar weken haar ex weer terug dankzij mijn 34 dagen Coachboek en Videocursus! Doe zoals Heleen!

Ontvang Mijn GRATIS E-Book

Ik coach jou 34 dagen lang met het terugwinnen van je ex