Een vaste relatie die op de klippen loopt na een lange periode van liefde en geluk: het is geen sinecure om hierover heen te komen. Je bent jarenlang gewoon geraakt aan een bepaalde routine en affectie. Je bevond je samen met je partner op een soort van eiland van intimiteit en nu valt dit allemaal weg. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je op zoek gaat naar een antwoord op de vraag: hoe kom ik over mijn ex?

Hoe kom ik over mijn ex: het verleden aanvaarden

Je relatie met je partner leek voortbestemd om tot in de eeuwigheid te blijven voortduren. Toch kwamen er conflicten en discussies die uiteindelijk onoverkomelijk werden. Na de breuk kreeg je te maken met een liefdesverdriet en vroeg je je af hoe het verder moest.

Hoe kom ik over mijn ex? Deze vraag is dan ook niet eenvoudig te beantwoorden. Maar het is goed om terug te gaan in de tijd om te kijken waar het is misgelopen. Waren jullie karakters te verschillend, of vulden jullie mekaar niet goed genoeg aan? Soms is het confronterend om achteraf te ontdekken op hoeveel vlakken jullie eigenlijk wel met mekaar verschilden.

Denk aan de toekomst

Vanzelfsprekend zal je ook de goede dingen herinneren als je te maken krijgt met liefdesverdriet. In dat geval mag je je niet teveel laten meeslepen door nostalgische gevoelens. Wel is het logisch om zo een sentimentele periode door te maken als je relatie over is.

Maar na verloop van tijd is het goed om rationeel over je relatie na te denken. Besef dat het geen toeval is dat jullie uit mekaar zijn gegaan en dat de dingen zijn gelopen zoals ze zijn gelopen. Wat ook de reden is van de breuk, het is beter voor je gemoedstoestand om deze te aanvaarden. Na het overlopen van de goede dingen en het aanvaarden van de breuk zelf, is het tijd om aan de toekomst te denken.

Het komt van pas om tot de conclusie te komen dat je ex niet de ware is geweest. De vraag: hoe kom ik over mijn ex? is op te lossen door op de toekomst te focussen. Zet opnieuw een stapje in de wereld en ontmoet nieuwe mensen. Dit zal je gedachten van je ex afleiden en zal je doen beseffen dat er nog andere leuke mensen zijn.

About the author 

Marjolein Martinaud

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heleen had in een paar weken haar ex weer terug dankzij mijn 34 dagen Coachboek en Videocursus! Doe zoals Heleen!

Ontvang Mijn GRATIS E-Book

Ik coach jou 34 dagen lang met het terugwinnen van je ex